5 probleme ale incalzirii in pardoseala

pardoseala

Un sistem incalzire in pardoseala este fiabil si in teorie, ar trebui sa functioneze fara probleme timp de zeci de ani, daca este montat corect. De cele mai multe ori, singurele probleme care apar sunt cele care nu tin de covoarele electrice sau de tevi, ci de ,,partea din exterior” a sistemului. Pentru acestea si nu numai, exista rezolvari rapide, care iti vor permite sa te bucuri in continuare de beneficiile sistemului de incalzire. 

Bineinteles, in momentul in care observi o defectiune, ar fi ideal sa apelezi la un specialist. Insa, unele probleme le poti rezolva chiar tu, urmand cateva indicatii simple. Asadar, daca detii un sistem de incalzire prin pardoseala, te invitam sa citesti in continuare si sa descoperi care sunt cele mai comune probleme incalzire in pardoseala si cum le poti rezolva! 

Incalzirea in pardoseala nu functioneaza intr-o camera

In cazul in care observi ca intr-o anumita camera nu este temperatura pe care ti-ai dorit-o, poti verifica urmatoarele cauze si le poti rezolva pe loc.

 • Robinet blocat la actuator: scoate actuatorul din acea camera si verifica daca boltul robinetului este intepenit. Daca da, solutia este sa il desfaci folosind un spray cu silicon sau un spray lubrifiant WD 40. 
 • Termostat de pardoseala defect: este una dintre cele mai comune probleme si se poate rezolva resetand termostatul conform ghidului de utilizare. Daca folosesti termostate fara fir, poti schimba bateriile. 
 • Termostatul nu este setat corect: daca observi anumite erori ale termostatului afisate pe display, urmeaza instructiunile din ghidul de utilizare pentru a le rezolva. 

Incalzirea in pardoseala nu incalzeste corect intreaga incapere

Daca observi probleme incalzire in pardoseala in mai multe camere ori chiar in intreg sistemul, poti verifica una dintre urmatoarele posibile solutii la aceste probleme. 

 • Robinetii de izolare sunt inchisi pe distribuitorul de pardoseala: aliniaza manerul robinetului de izolare in pozitia deschis. 
 • Aerisitorul este blocat: este una dintre cel mai usor de rezolvat probleme: doar indeparteaza capacul aerisitorului, iar daca observi ca este blocat, desfa-l cu ajutorul unui spray cu silicon sau inlocuieste-l pentru a evita alte probleme pe viitor! 

Pompa de incalzire in pardoseala nu se opreste

Aceasta poate fi una dintre cele mai dificile probleme, deoarece s-ar putea sa fie nevoie sa chemi un specialist. Insa, in prima faza, poti face urmatoarele verificari. 

 • Termostat de pardoseala defect: asa cum am spus mai sus, termostatul se poate reseta sau i se pot schimba bateriile si totul va reveni la normal. 
 • Actuator defect: in acest caz este cel mai indicat sa chemi un instalator sau un electrician, pentru a nu cauza alte neplaceri. 

Presiune crescuta in circuitul de incalzire in pardoseala

Poti rezolva aceasta defectiune verficand anumite probleme si rezolvandu-le pe loc sau chemand un specialist. 

 • Robinetul de incarcare al instalatiei este deschis: daca este un robinet vechi sau daca a fost utilizat de multe ori, va trebui schimbat, deoarece este posibil sa nu mai functioneze corect. 
 • Posibil blocaj in teava sau la filtre: daca observi ca presiunea variaza cand schimbi viteza pompei (sau cand se opreste) este posibil ca o parte din cauza sa fie goluri de aer sau anumite blocaje. 
 • Iese apa din vasul de expansiune? Aceasta defectiune poate fi cauzata de mai multe probleme: fie s-a rupt membrana vasului de expansiune (caz in care va trebui inlocuita) fie este lipsita de aer. In acest sens, reumple vasul cu aer pana se atinge presiunea normala. 

Pierdere de presiune pe sistem 

In antiteza cu defectiunile prezentate la punctul precedent, daca vei constata ca sistemul pierde din presiune, poti incerca sa verifici cauzele acestei probleme, tinand cont ca totusi s-ar putea sa fie nevoie de priceperea unui specialist! 

 • Verifica eventualele scurgeri ale conductelor, distribuitoarelor si cilindrului. 
 • Represurizeaza sistemului si in acelasi timp izoleaza toate distribuitoarele. Daca scade din nou presiunea, vei identifica mai usor locurile in care apar probleme, respectiv scurgeri. 
 • O alta cauza poate fi reprezentata de pierderi ale supapei de evacuare a cazanului. 
 • Si nu in ultimul rand, s-ar putea ca vasul de expansiune de pe partea cazanului sa aiba scurgeri. 

Daca ai una dintre aceste probleme incalzire in pardoseala, cel mai sigur este sa apelezi la un specialist care sa te ajute. In cele mai multe din cazuri, dupa cum ai observat, poti rezolva chiar tu aceste defectiuni, doar prin resetarea termostatului de exemplu. Insa, cele mai delicate operatiuni pot fi rezolvate doar de catre un electrician sau instalator. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *