7 mituri despre incalzirea prin pardoseala

sufragerie

Ideea de a alege un sistem incalzire in pardoseala iti surade tot mai mult dupa ce ti-am prezentat principalele avantaje ale acestuia, exemple de pret si cat de usor pot fi montate. Ai inceput sa te informezi mai mult, sa citesti cat mai multe articole si chiar sa ceri parerea apropiatilor. Insa, ai devenit din ce in ce mai confuz si ai inceput sa crezi miturile ce s-au tesut in jurul conceptului de incalzire prin pardoseala. 

Intr-un fel, este normal sa se intample acest lucru. Chiar si domeniile despre care exista mii de studii si milioane de utilizatori sau clienti ai anumitor produse sau servicii sunt tinta miturilor. Este suficient ca o persoana sa imprastie un zvon total neadevarat si se creaza un adevarat efect de bulgare. 

Pentru a te linisti si pentru a-ti inlatura temerile, in continuare vom demonta cele mai ,,populare” 7 mituri incalzire in pardoseala. 

Mitul 1: Incalzirea in pardoseala este mai scumpa decat incalzirea prin calorifere

La prima vedere, acest mit este adevarat. Da, investitia initiala intr-un sistem de incalzire in pardoseala este mai scump. Insa, facturile pot fi cu pana la 40% mai mici in fiecare luna, ceea ce inseamna ca diferenta de pret se va amortiza destul de repede. 

Mitul 2: Caldura degajata nu este mentinuta 

Cine a intrat intr-o casa cu incalzire in pardoseala, a observat ca nu este exista caldura specifica unor calorifere, aceea aproape sufocanta. De aceea exista aceasta conceptie gresita in ceea ce priveste mentinerea caldurii. In realitate, casa este perfect incalzita si se poate selecta temperatura dorita din termostat. Caldura radiata de catre un sistem de incalzire in pardoseala este mentinuta mult mai mult decat caldura emisa de un calorifer, deoarece se degaja treptat si nu urca spre tavan, rezultand diferente de temperatura in camera. 

Mitul 3: Nu poti obtine o temperatura stabila deoarece incalzirea in pardoseala necesita mai mult timp de incalzire

Si acest mit ar putea fi la prima vedere adevarat, deoarece dureaza putin mai mult pana se emana caldura, din momentul in care s-a pornit instalatia de incalzire, fata de un calorifer. Insa, temperatura este stabila si nu va scadea niciodata daca stii cum sa setezi corect termostatul! 

Mitul 4: Incalzirea prin pardoseala poate fi instalata numai in.. pardoseala

Desi pare greu de crezut, un sistem de incalzire in pardoseala se poate instala si in pereti sau tavane, in functie de specificul locuintei tale. Daca nu iti doresti sa spargi pardoseala sau nu poti rearanja casa astfel incat sa te bucuri la maxim de acest tip de incalzire, se pot gasi solutii ideale pentru problema ta. 

Mitul 5: Picioarele transpira din cauza incalzirii prin pardoseala

Acest mit este destul de vechi si are un usor sambure de adevar. Primele sisteme de incalzire in pardoseala cresteau temperatura camerei chiar si la 35°C, temperatura la care nu doar picioarele transpirau, ci tot corpul. Insa, in ziua de astazi, sistemele moderne permit selectarea temperaturii ideale. 

Mitul 6: Incalzirea in pardoseala este nesanatoasa

Total neadevarat! Din contra: incalzirea in pardoseala o sa te scuteasca de multe dintre neplacerile unui sistem de incalzire clasic, prin calorifere. Aerul nu va mai fi uscat, nu se va mai aduna praf, vei uita de mucegai si de acarieni. 

Mitul 7: incalzirea in pardoseala nu este compatibila cu parchetul 

Incalzirea in pardoseala este compatibila cu aproape toate tipurile de pardoseala. Trebuie doar sa alegeti acele pardoseli care au un transfer termic mai bun. Spre exemplu, vei alege un parchet realizat din lemn rezistent la umiditate, nu un parchet obisnuit. In concluzie, speram ca am lamurit o parte dintre toate aceste conceptii gresite incalzire in pardoseala care nu fac decat sa semene neincredere si sa dezamageasca oamenii care isi doresc un astfel de sistem de incalzire. Nu crede miturile care circula! Informeaza-te din surse sigure si iti garantam ca nu vei regreta decizia luata!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *