Care este pretul incalzirii in pardoseala in 2020?

incalzire in pardoseala

In anul 2020, a opta pentru un sistem incalzire in pardoseala este cea mai buna decizie pe care o poti lua din punct de vedere al confortului tau si al micsorarii facturilor la utilitati. Ti-am prezentat in articolele trecute avantajele sistemelor de incalzire prin pardoseala si mai mult ca sigur ti-am atras atentia. Acum a venit vorba sa vorbim si despre pret, pentru ca sigur vrei sa stii cat costa incalzirea in pardoseala si cam in cat timp se va amortiza toata investitia. 

Inainte de a lua decizia de a-ti monta un astfel de sistem de incalzire, este important sa stii un pret corect, astfel incat sa nu platesti mai mult decat ar trebui sau din contra: sa platesti prea putin si sa nu te bucuri de calitate. 

Cum se calculeaza un pret corect pentru incalzire in pardoseala? 

Inainte de a-ti prezenta informatii legate de incalzire in pardoseala pret pe metru patrat, trebuie sa iti spunem ca desi s-ar putea sa ti se para un pret mare, iti vom explica de ce in final, un astfel de sistem este mult mai economic decat un sistem de incalzire pe baza de calorifere. Bineinteles, daca nu te vei convinge, poti intreba persoane care deja au optat pentru aceasta metoda de incalzire a locuintei si iti vor spune totul despre incalzire in pardoseala pret. 

In functie de materialele pentru care vei opta, suprafata casei, manopera si asa mai departe, ti se va calcula un pret just, personalizat in functie de nevoile tale. Insa, nu compara doar cu suma pe care ai cheltui-o daca ai monta calorifere. Acest pret nu reflecta realitatea, deoarece incalzirea prin pardoseala te va ajuta sa economisesti lunar intre 20% si 40% din totalul facturilor aferente incalzirii. Gandeste-te numai cat poti economisi in conditiile in care folosesti sistemul de incalzire minim cinci luni pe an. Asadar, incearca sa vezi dincolo de incalzire in pardoseala pret si sa te axezi doar pe avantajele unui astfel de sistem. 

Dupa ce ti-am prezentat argumentul suprem pentru care ar trebui sa optezi pentru un sistem de incalzire in pardoseala din punct de vedere al costurilor, in continuare o sa iti explicam cum se calculeaza pretul pentru montare incalzire in pardoseala. 

Marimea suprafetei: cel mai important factor in calculul pretului

Asa cum probabil te-ai asteptat, marimea suprafetei luata individual contribuie cel mai mult la calculul unui pret final. Stim ca poate nu ti se pare logic la inceput, insa pentru o suprafata mai mare, se va obtine un incalzire in pardoseala pret mai mic decat pentru o suprafata restransa. Acest lucru se datoreaza pretului materialelor folosite, in special cand vorbim despre o teava incalzire pardoseala cu o lungime mai mare: aceasta costa mai putin decat o teava mai scurta. 

Bineinteles ca intr-un final, se va obtine un pret asemanator cam pentru toate locuintele, deoarece in fiecare exista incaperi mai mici si mai mari. 

Nu neglija calitatea materialelor folosite! 

Specificul cladirii, suprafata ei si bineinteles, materialele folosite vor contribui la calcularea unui pret final pentru montarea sistemului de incalzire. Sa vorbim putin si despre materialele folosite. Fiecarei cladiri i se vor potrivi un anumit tip de materiale, astfel incat incalzirea sa fie una foarte eficienta si de asemenea sa se obtina cel mai bun raport calitate-incalzire in pardoseala pret manopera. Ca sa iti dam un exemplu, poti alege cabluri de incalzire extraplate sau cabluri de incalzire clasice. Exista o diferenta de pret intre acestea, care in unele cazuri poate fi destul de semnificativa (in functie de suprafata cladirii). Asa cum spuneam mai sus, pentru suprafete mai mari, in final se va plati un pret mai mic. 

Cat de importanta este automatizarea? 

Un alt factor ce determina incalzire in pardoseala pret este automatizarea. Daca vrei sa setezi temperatura separat pentru fiecare camera (sau pentru mai multe) va trebui sa platesti in plus pentru senzori si termostate. Va trebui sa iei aceasta decizie inainte de a finaliza proiectul, deoarece nu se pot monta in faze avansate de montare. 

Care este pretul final pentru un sistem de incalzire in pardoseala?

Tinand cont de toti factorii prezentati, iti putem spune ca pretul pentru montarea unui sistem de incalzire in pardoseala incepe de la 25 mp, pret ce include manopera si materialele.

In concluzie, speram sa iti fie utile toate aceste informatii si sa te ajute sa iei cea mai buna decizie in ceea ce priveste montarea unui sistem de incalzire in pardoseala. Dupa cum ai putut observa, nu exista un pret standard, ci unul care se va calcula in functie de specificul fiecarei cladiri. In unele cazuri, pentru o casa, cineva poate plati un pret usor mai mare pe metru patrat decat un pret pe care l-ar plati altcineva pentru o cladire de birouri. 

4 thoughts on “Care este pretul incalzirii in pardoseala in 2020?”

  1. Bună ziua!Am o căsuță în construcție P+E+M,90mp,living open space 30mp la care doresc încălzire în pardoseala iar restul cu calorifere. Este realizabil?

  2. Buna ziua, pentru o casa de 120 m2, P+E puteti va rog sa-mi dati o oferta pentru incalzire in pardoseala. Pe site-ul Dvs ati mentionat „montarea unui sistem de incalzire in pardoseala incepe de la 25 mp, pret ce include manopera si materialele”
    Presupun ca acest pret este in Euro – corect? Puteti preciza si ce materiale (teava) folositi.
    Va multumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *