Montare incalzire in pardoseala

incalzire in pardoseala

Urmeaza sa iti renovezi locuinta sau tocmai ai inceput lucrarile de constructie la casa visurilor tale? Iti uram succes si speram ca tot procesul sa decurga asa cum ti-ai dorit si sa te bucuri de o locuinta frumoasa, confortabila si moderna. 

Speram ca ai luat in calcul si o incalzire inteligenta, cum este un sistem incalzire in pardoseala. Acesta iti va aduce doar beneficii, printre care enumeram rapid: facturi mai mici, confort sporit, lipsa prafului ,,ars” si a aerului uscat (alaturi de toate simptomele neplacute cauzate de acestea), un casa cu un aspect mult mai frumos (datorita lipsei caloriferelor si a tevilor) si nu in ultimul rand, faptul ca nu iti vei face griji in privinta reparatiilor (datorita fiabilitatii unui astfel de sistem). 

Daca ti-am atras atentia si vrei sa afli mai multe despre procesul de montare incalzire in pardoseala, in continuare iti vom explica in linii mari pasii pe care trebuie sa ii urmezi, dar si unde poate fi montat cu succes! 

Dupa cum spuneam la inceput, poti alege incalzire prin pardoseala pentru o locuinta care urmeaza sa fie construita, dar si pentru una ce va fi renovata. Singurul dezavantaj al procesului de montare incalzire in pardoseala este faptul ca podeaua va fi mai inalta. Tine cont de acest aspect atat in cazul renovarii, dar si al constructiei! Poti monta incalzire in pardoseala indiferent daca alegi parchet, gresie, marmura, piatra sau beton, deoarece un astfel de sistem este compatibil cu orice material. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta pe scurt, principalii pasi necesari pentru montare incalzire in pardoseala. 

 1. Asigura-te ca locuinta ta este perfect izolata: peretii, geamurile si acoperisul trebuie sa nu permita caldurii sa iasa, astfel incat sa te poti bucura de confort si de facturi cat mai mici. 
 2. Planifica traseul conductelor sau al covoarelor electrice. Astfel, vei sti exact cum sa alegi mobila (design si dimensiune) si ce fel de materiale vei folosi. Nu trebuie sa iti faci griji ca s-ar putea sparge vreo teava incalzire pardoseala. Acestea sunt garantate pe viata, daca sunt montate corect. 
 3. Asigura-te ca inainte de a monta incalzire in pardoseala, ai finalizat distributia de apa rece si apa calda din instalatia sanitara. 
 4. Alege o zona centrala pentru montarea managerului de incalzire in pardoseala. 
 5. Stabileste zonele in care doresti sa reglezi temperatura (sau sa o programezi) astfel incat sa poata fi montata sistemele speciale ce permit acest lucru. In zonele deschise se va monta si un termostat, de preferat ferit de lumina soarelui sau de zone umede. 
 6. Asigura-te ca vei monta casetele pentru distribuitorul de incalzire mai sus decat teava din pardoseala, scopul fiind evacuarea aerului din tuburi. 
 7. Incepe procesul de montare incalzire in pardoseala: mai intai se pune folie anticondens, stratul izolator, sunt montate conductele de apa/covoarele electrice. 
 8. Un pas crucial este verificarea sistemului de incalzire in cazul in care ai ales un sistem termic: conductele vor fi umplute cu apa si se va verifica presiunea lor si modul in care reactioneaza. 
 9. Iar ultimul pas este cel de montare al pardoselii. Peste sistemul de conducte se toarna o sapa subtire, iar apoi pardoseala dorita. De preferat sa alegi materiale termoconductoare si termorezistente, astfel incat transferul termic sa fie optim! 

In mare parte, acestia sunt pasii principali pe care trebuie sa ii urmezi astfel incat sa nu dai gres cand vine vorba despre montare incalzire in pardoseala. Inainte de a trage concluziile, vrem sa iti dam cateva sfaturi ce te vor ajuta in tot acest proces! 

 • In primul rand, acorda atentie sporita izolarii casei, astfel incat sa nu se piarda deloc caldura si sa nu permiti condensului sa se formeze. Vei evita o multime de neplaceri pe termen lung. 
 • Cu toate ca ai fi tentat sa crezi contrariul, placile de marmura, de piatra si cele ceramice sunt cele mai bune conductoare de caldura. Iti recomandam sa le iei in considerare in detrimentul parchetului. 
 • Daca iti doresti covoare, alege unele subtiri si sintetice. Vor avea un rol strict decorativ, asa ca te poti lipsi de ele. 
 • Grosimea tevilor este importanta in stabilirea lungimii traseului: daca alegi tevi subtiri, asigura-te ca lungimea maxima pe circuit este de 70 m. 

In incheiere, speram ca ti-am fost de folos cu aceste sfaturi si ca vei tine cont de ele daca te hotarasti sa alegi un sistem de incalzire in pardoseala. Avantajele acestuia sunt numeroase, insa depinde doar de tine sa il valorifici la potential maxim. Tine cont de aceste sfaturi si etape si te vei bucura de cel mai bun sistem de incalzire! 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *